Η ιστορία της Petit Bateau
picto-bloc-origine
Μία φορά κι έναν καιρό...
Η Petit Bateau πήρε την ονομασία της από το παιδικό τραγούδι ‘Maman les p'tits bateaux qui vont sur l'eau ont-ils des jambes?’ («Μαμά, τα μικρά καραβάκια που περπατάνε πάνω στο νερό, έχουνε πόδια;»), το οποίο τραγουδιέται εδώ και γενιές στη Γαλλία.

Το 1918, ο Etienne Valton – ο γιος του ιδρυτή της Petit Bateau Pierre Valton – εμπνεύστηκε από αυτό το τραγούδι και έκοψε τα πόδια από τα μακριά εσώρουχα τύπου long johns που φοριούνταν εκείνη την εποχή. Το κλασικό βαμβακερό εσώρουχο που όλοι γνωρίζουμε σήμερα είχε γεννηθεί!
boite-a-musiquer_png Boite-a-musique_GIF
ecouter-la-comptine jarrete-la-comptine
Το πνεύμα της Petit Bateau
Σίγουρα δεν θεωρείσαι σοβαρός όταν είσαι 123 ετών! Η Petit Bateau δημιουργεί ένα παιχνιδιάρικο, χαρούμενο σύμπαν που μιλάει σε όλες τις γενιές από 0 έως 924 μηνών!

Αλλά είμαστε πολύ σοβαροί όσον αφορά την ποιότητα. Τα μπλουζάκια μας δεν τσαλακώνονται, οι σούστες πάνω στα βρεφικά φορμάκια μας δεν μετακινούνται και το φημισμένο μας βαμβάκι διατηρεί την απαλότητά του… Τα ρούχα μας δημιουργούνται από 50% βαμβάκι και 50% αγάπη από το 1893.
Που φτιάχνεται το Petit Bateau μου;
Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι και λάτρεις της πλέξης, για να μοιραστείτε την περιπέτεια της Petit Bateau. Οι περισσότεροι από μας βρισκόμαστε στην Γαλλία – 1.000 άνθρωποι που σχεδιάζουν, πλέκουν και βάφουν στο εργοστάσιο στο Saint Joseph στην Τρουά, εκεί όπου όλα αρχίσαν πριν από 123 χρόνια… Η κληρονομιά μας συνεχίζει να ζει – και για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι!
Κάποια μέρα επεκταθήκαμε, χωρίς να θυσιάσουμε την ποιότητα και διατηρώντας την άριστη ποιότητα των ρούχων που φτιάχνονται με τον παραδοσιακό τρόπο της Petit Bateau. Περισσότερο από το 80% των προϊόντων μας κατασκευάζονται στη Γαλλία ή στα εργοστάσιά μας στη Βόρεια Αφρική, με κάθε στάδιο της παραγωγής να υπόκειται σε αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, ώστε να διατηρείται η εξειδίκευση και η ποιότητα για τις οποίες η Petit Bateau είναι φημισμένη.
Καθώς επεκταθήκαμε διεθνώς, αναπτύξαμε ταλέντα πέρα από τη βασική λειτουργία πλεξίματος: για το 20% της παραγωγής μας, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με επιλεγμένους εξειδικευμένους συνεργάτες. Και όχι απλά με οποιουσδήποτε, γιατί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αφρική και την Ασία, απαιτούμε τα ίδια υψηλά επίπεδα αριστείας, διότι η ποιότητα της Petit Bateau δεν μπορεί να εφευρεθεί!
visuel-fabrication
Η τεχνογνωσία της Petit Bateau με νούμερα
picto-coeur 4.000 τόνοι πλέκονται ετησίως
picto-tshirt 3,4 εκατομμύρια μπλουζάκια ανά έτος
picto-culotte 3,5 εκατομμύρια σλιπάκια ανά έτος
picto-ciseaux 28 εκατομμύρια κομμάτια ανά έτος
picto-vetement 16 εκατομμύρια εσώρουχα ανά έτος
picto-fil 6,5 χιλιόμετρα βαμβακερού νήματος για ένα μπλουζάκι
Εμπειρία και εξειδίκευση με τον χρόνο
Αρχικά, υπάρχει ένα βαμβακερό νήμα που ξετυλίγεται σαν ένα κουκούλι. Επιλεγμένο κάτω από τις αυστηρές απαιτήσεις μας, μετατρέπεται σε μια ραβδωτή πλέξη ή σε jersey στις πλεκτικές μας μηχανές. Στη συνέχεια το πλεγμένο ύφασμα εμβαπτίζεται για 6 έως 12 ώρες σε ένα μπάνιο μπογιάς, έτσι ώστε να προσλαμβάνει το πλήρες βάθος του χρώματος.
Στη συνέχεια οι μοδίστρες δίνουν ζωή στα κομμάτια που έχουν σχεδιαστεί από την σχεδιαστική μας ομάδα. Τα πλεγμένα υφάσματα και πατρόν κόβονται, τα σχέδια τυπώνονται και τα κεντήματα κεντιούνται! Αυτά τα δύο ευαίσθητα βήματα απαιτούν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση.
Τελευταία έρχεται η χειρωνακτική και ακριβής συναρμολόγηση των διαφόρων μερών και το σχολαστικό φινίρισμα. Από την ποιότητα του νήματος ως το τελικό προϊόν, κάθε βήμα ελέγχεται αυστηρά. Τα προϊόντα της Petit Bateau δοκιμάζονται από κάθε άποψη πριν φύγουν από το εργοστάσιο.
H ποιότητα της Petit Bateau
titre_1_a Illus_1_a
Όλα τα ρούχα μας σχεδιάζονται και φτιάχνονται για να επιτρέπουν στο παιδί να ζει άνετα μέσα στα ρούχα του με ελευθερία κίνησης. Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι το 1918, η Petit Bateau έκοψε τα πόδια του μακριού εσώρουχου και εφηύρε το εσώρουχο που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.
Παρατηρώντας τις ειδικές μασχάλες στις μπλούζες των Αμερικανών στρατιωτών, οι οποίες μπορούσαν να αφαιρεθούν, φορώντας το κράνος τους, η Petit Bateau εφηύρε το 1950 τα πρώτα φορμάκια για μωρά, με αυτή την «Αμερικάνικη» λαιμόκοψη.
titre_1_b Illus_1_b
titre_1_c Illus_1_c
Τα ρούχα μας για νεογέννητα κατασκευάζονται με επίπεδες ραφές για να προλαμβάνουν τον ερεθισμό του δέρματος, εξασφαλίζοντας την απόλυτη άνεση των μωρών.
titre_2_a Illus_2_a
Χωρίς ουσίες που ερεθίζουν, είναι τοξικές ή προκαλούν καρκινογένεση!

• Η Petit Bateau σχεδιάζει συλλογές για νεογέννητα, για εσώρουχα και για νυχτικά και πιτζάμες που φέρουν την ετικέτα Oeko-Tex®, που εγγυάται την απουσία επιβλαβών ουσιών για το δέρμα.
titre_2_b Illus_2_b
titre_3_a
Όλα τα ρούχα μας σχεδιάζονται για να αποτρέψουν τα παιδιά από το να τραυματίσουν τον εαυτό τους με κορδόνια, σούστες, κουμπιά και φερμουάρ.
Illus_3
titre_2_a
Όλα τα παιγνίδια μας για τον ύπνο είναι πλήρως επενδυμένα, για να αποτρέψουν το παιδί να έρθει σε επαφή με το υλικό παραγεμίσματος.
illus_4_a titre_4_a
Ενισχυμένες ραφές τοποθετούνται σε συγκεκριμένες περιοχές του ρουχισμού για την αποφυγή του κινδύνου σκισίματος.
illus_4_b
Για έξτρα αντοχή, τα κουμπιά τοποθετούνται στη μηχανή και υφίστανται έλξη έως και 7 κιλών. Είναι αδύνατον για τα παιδιά να τα τραβήξουν ή να τα καταπιούνε!
illus_4_c
Τα ρούχα πλέκονται με έξτρα μακριές βαμβακερές ίνες που προσδίδουν μια σφιχτότερη πλέξη που έχει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Η Petit Bateau αντέχει καθόλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και συχνά περνάει στα παιδιά από γενιά σε γενιά.
titre_5_a illus_5_a
Χωρίς εκπλήξεις στο πλύσιμο – τα ρούχα μας δεν συρρικνώνονται
Δεν υπάρχει ανάγκη για στεγνό καθάρισμα ή ειδικές οδηγίες, όλα τα ρούχα μας μπορούν να πλένονται στο πλυντήριο – τόσο απλά.
titre_5_b illus_5_b
illus_5_c titre_5_c
Η Petit Bateau δημιουργεί χρώματα που παραμένουν ζωντανά και που δεν τρέχουν ούτε ξεθωριάζουν.
oeko-tex
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ
Η Petit Bateau είναι μία μάρκα που προστατεύει. Σχεδιάζουμε πλεκτές συλλογές για νεογέννητα, για εσώρουχα και για νυχτικά και πιτζάμες που φέρουν την ετικέτα Oeko-Tex®, η οποία επιβάλλει αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας στο ρουχισμό. Η συνεργασία διαρκεί σχεδόν 10 χρόνια. Αυτή η πιστοποίηση εγγυάται τα προϊόντα μας έναντι κινδύνου για αλλεργίες και ερεθισμό του δέρματος – το δέρμα φροντίζεται από μικρή ηλικία!
CIRE
Le-caban
Εμπνευσμένο από τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, το μπλέιζερ της Petit Bateau προσφέρει ένα μοναδικό, ανανεωμένο σχέδιο. Καθώς θεωρείται ως το απόλυτα απαραίτητο παλτό, αυτό το κλασικό είδος της Petit Bateau είναι στη μόδα εδώ και χρόνια, από γενιά σε γενιά και από τάση σε τάση.
MARINIERE
PULL
Le-t-shirt
Η μπλούζα της Petit Bateau ήταν αρχικά ένα μάλλινο εσώρουχο, πριν αρχίσει να κατασκευάζεται με βαμβάκι υψηλής ποιότητας. Το 1994, ένας σχεδιαστής μόδας έστειλε μία απλή άσπρη μπλούζα της Petit Bateau κάτω από κοστούμια στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού και η μπλούζα μας έγινε σύμβολο.
CULOTTE
BODY
Le-cire
Πλούσιο σε ιστορία, το αδιάβροχο θυμίζει θαλασσοπόρους, τη Βρετάνη και τον αφρό της θάλασσας. Αλλά έχει από καιρό αφήσει την παραλία και βρίσκεται πια στις επαρχίες και στις πόλεις όλου του κόσμου. Αυτό το ρούχο-σύμβολο για παιδιά που τους αρέσει να πηδάνε μέσα σε λακκούβες είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα ρούχα για τους ενήλικες για να τους προστατεύει από τη βροχή με στυλ. Βρέχει; Και λοιπόν!
CABAN
MARINIERE
Le-pull-marin
Αυτή η κομψή μαρινιέρα διαθέτει φινίρισμα με χρυσά κουμπιά για μια ναυτική πινελιά. Απαλή και ζεστή, είναι ένα απαραίτητο ρούχο της γκαρνταρόμπας για μικρούς και μεγάλους ναύτες.
Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΙΕΡΑ
TS
La-culotte
Το 1918, ο Etienne Valton πήρε μια έξυπνη απόφαση: να κόψει τα πόδια από το παραδοσιακό μακρύ εσώρουχο long johns, για να δημιουργήσει ένα πιο πρακτικό, πιο άνετο εσώρουχο. Αυτή η μοναδική εφεύρεση έφερε για πάντα μια επανάσταση στην ιστορία του εσωρούχου.
DOUDOU
CIRE
CABAN
La-mariniere
Στην Petit Bateau ξέρουμε από ρίγες! Αυτό το ρούχο-σύμβολο είναι ταυτόχρονα άνετο και ανθεκτικό και είναι δημοφιλές σε κάθε σεζόν από τότε που ξεκίνησε η Petit Bateau πριν από 123 χρόνια. Αυτό το διαχρονικό κύριο προϊόν της γκαρνταρόμπας είναι ένα απαραίτητο ρούχο για όλες τις ηλικίες
PULL
TS
CULOTTE
Le-body
Το 1980, η Petit Bateau βελτιώνει την ευημερία γονιών και μωρών δημιουργώντας ένα φορμάκι με σούστες στον καβάλο και με βολικές Αμερικάνικες μασχάλες. Ελευθερία κίνησης, για εύκολο ντύσιμο και άλλαγμα, αυτές οι ποιότητες κάνουν το φορμάκι απαραίτητο για τα μωρά.
Le-doudou
Το 1980, η Petit Bateau βελτιώνει την ευημερία γονιών και μωρών δημιουργώντας ένα φορμάκι με σούστες στον καβάλο και με βολικές Αμερικάνικες μασχάλες. Ελευθερία κίνησης, για εύκολο ντύσιμο και άλλαγμα, αυτές οι ποιότητες κάνουν το φορμάκι απαραίτητο για τα μωρά.
DOUDOU
ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑΤΑ
Δημιουργούμε ρούχα Petit Bateau σε πολύ υψηλή ποιότητα με κομψά, πρωτότυπα φινιρίσματα.
visuel-fabrication
picto-velours la-Bouclette-velours
Η βελουτέ πιτζάμα γεννήθηκε το 1960 στο εργοστάσιο της Petit Bateau. Εκτός από την απαράμιλλη απαλότητα, είναι βολικό και πλένεται καλά.
visuel-fabrication
picto-eponge la-bouclette-eponge
Φτιαγμένο με 85% βαμβάκι, η πετσέτα χρησιμοποιείται για πιτζάμες και παιδικά ενδύματα, δίνοντάς τους απαλότητα στο άγγιγμα και πολλή άνεση.
visuel-fabrication
picto-picot Le-point-picot
Η βελονιά picot δημιουργεί ένα μικρό βρόχο σαν μια λεπτή πινελιά φινιρίσματος. Λατρεύουμε αυτή την εκλεπτυσμένη, κομψή λεπτομέρεια για τα μωρά και τα κορίτσια.
visuel-fabrication
picto-cocotte Le-point-cocotte
Η βελονιά cocotte είναι φτιαγμένη από σφιχτές ραφές που γίνονται από μια μηχανή που εφευρέθηκε ειδικά από την Petit Bateau τη δεκαετία του ’60.
visuel-fabrication
picto-milleraies Le-milleraies
Αυτό το ύφασμα με τις δύο ρίγες εφευρέθηκε από την Petit Bateau το 1970 και απαιτεί ειδική πλέξη. Και γιατί το όνομα «1000 ρίγες»; Γιατί υπάρχουν χίλιες ρίγες σε κάθε ένα μέτρο αυτού του υφάσματος!
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Η Petit Bateau συνεργάζεται τακτικά με σχεδιαστές μόδας, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Carven, Tsumori Chisato, Cedric Charlier, Monsieur Christian Lacroix and Maison Kitsuné, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει συλλογές κάψουλα επανεφευρίσκοντας τα ρούχα-σύμβολά μας.
Η Petit Bateau υποστηρίζει επίσης νέους καλλιτέχνες μέσα από μια πρωτοποριακή συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μόδας και Φωτογραφίας της Hyères, δίνοντας εν λευκώ τη δυνατότητα στον νικητή να δημιουργήσει μια συλλογή κάψουλα. Μετά τον Φιλανδό σχεδιαστή Satu Maaranen και τον Ιάπωνα Kenta Matsushige, το 2016 είναι η σειρά της Γερμανίδας σχεδιάστριας Annelie Schubert.
Πέρα από τη μόδα, η Petit Bateau καλλιεργεί τη συμμετοχή της στην παιδική ηλικία, μέσω καινοτόμων συνεργασιών με τη λογοτεχνία για τη νεολαία: Οι Claude Ponti και Hervé Tullet καθώς και άλλοι συγγραφείς για παιδιά, έχουν με τη σειρά τους βάλει τους πολύχρωμους χαρακτήρες τους πάνω σε μπλούζες, εσώρουχα και φορμάκια.
collaboration-desktop
Le-partenariat-du-moment
Πρώτα υπήρξε ένας αξιόπιστος κατασκευαστής ποιοτικών ειδών ένδυσης – με ηλικία μεγαλύτερη των 123 χρονών! – για ανθρώπους μεγάλους και μικρούς.

Κατόπιν, υπήρξε ένας λαμπρός καλλιτέχνης ο οποίος αισθανόταν μόλις 12 χρονών, ο οποίος ζωγράφιζε ζωγραφιές για ανθρώπους μεγάλους και μικρούς.

Μαζί, δημιουργούν μια συλλογή κάψουλα για όλους, διαθέσιμη από την 1η Ιουνίου, 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ PETIT BATEAU
Ανακαλύψτε την ταινία του μυστικού μας εργοστασίου!